Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Υφάσματα ρούχων

Οι περισσότερες βιομηχανίες ρούχων στις μέρες μας, κατασκευάζουν τα ρούχα με υφάσματα περισσότερο συνθετικά, τα οποία όμως έχουν πολλά πλεοενεκτήματα όσον αφορά την ποιότητα και την ανθεκτικότητα τους. Κάποια απο αυτα είναι:

ΒΑΜΒΑΚΙ
Το βαμβάκι είναι ένα απαλό και άνετο φυσικό υλικό. Είναι μονωτικό και αερίζεται καλά. Ένα από τα πλεονεκτήματα του βαμβακιού είναι ότι δεν λιώνει όταν εκτίθεται σε φλόγες και σπινθήρες και ότι είναι δύσκολο να πιάσει φωτιά. Το βαρύ, ενισχυμένο, βαμβακερό ύφασμα που χρησιμοποιούμε είναι ακόμη πιο ανθεκτικό, γιατί η proJob συμμετέχει στη άμεση ανάπτυξη του υφάσματος από τις ίνες ως την τελική παραγωγή.

ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΑΣ / ΒΑΜΒΑΚΙ
Ο συνδυασμός του βαμβακιού και του πολυεστέρα έχει αποδειχθεί ιδανικός για την κατασκευή ρούχων που διαρκούν πολύ. Η δυνατότητα του βαμβακιού να αναπνέει σε συνδυασμό με την αντοχή και τη χρωματική ανθεκτικότητα του πολυεστέρα, κάνουν τα σύμμεικτα ρούχα να διατηρούν το σχήμα τους και το χρώμα τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό τα ρούχα από πολυεστέρα/βαμβάκι είναι μία εξαιρετική επιλογή για ρούχα που αντέχουν στη σκληρή δουλειά.

CORDYRA
Cordura είναι η εμπορική ονομασία της εταιρείας dupοnt για ένα εξαιρετικά ανθεκτικό πολυαμιδικό υλικό. Είναι 3 φορές πιο ισχυρό από το απλό πολυαμίδιο, περίπου 7 φορές πιο ισχυρό από το βαμβάκι και παρόλα αυτά είναι φίνο και εύκαμπτο. Το χρησιμοποιούμε κυρίως ως ενίσχυση σε σημεία που εκτίθενται σε σκληρή μεταχείριση.

PRO DRY
Pro dry είναι τα υλικά που φοράς πιο κοντά στο δέρμα σου. Μεταφέρουν την υγρασία και επιτρέπουν σ’ αυτή να περάσει στο εξωτερικό στρώμα. Με το pro dry δεν χρειάζεται να έχεις υγρά και κρύα ρούχα πάνω στο σώμα σου.

PRO THERMAL
Pro thermal είναι τα υλικά που προσφέρουν αποτελεσματική μόνωση τόσο στη ζέστη όσο και στο κρύο. Ανιχνεύουν και αποβάλλουν το πλεόνασμα της θερμότητας την ίδια στιγμή που κρατούν μακριά το κρύο, διατηρώντας τη θερμοκρασία του σώματος σε σταθερό και ευχάριστο επίπεδο όλη την μέρα.

PRO VENT
Pro Vent είναι τα υλικά με υψηλή δυνατότητα αναπνοής. Αφήνουν έξω την υγρασία και τη περιττή θερμότητα. Αντέχουν στη βροχή, το χιόνι και τον αέρα. Τα pro Vent είναι ανθεκτικά, προστατευτικά υλικά που φοριούνται πάνω από τα υπόλοιπα ρούχα.

PRO TECT
Τα pro tec είναι υλικά που προσφέρουν αποτελεσματική προστασία στην φθορά από εξωτερικές επιδράσεις. Αντέχουν πολύ στη σκληρή χρήση και τη κακομεταχείριση. Για εργασίες που απαιτούν ιδιαίτερα ανθεκτικά ρούχα.

VENT AIR
Το VENT AIr είναι αντιανεμικό αδιάβροχο υλικό που αναπνέει. Το VENt AIr διατηρεί το σώμα στεγνό και δροσερό ενώ παράλληλα το προστατεύει ενάντια στις δυσμενείς συνθήκες του καιρού. Υψηλής τεχνολογίας ύφασμα με λειτουργική εσωτερική επένδυση και ειδική επεξεργασία στην εξωτερική πλευρά, που απωθεί το νερό.

THINSULATE
Το thinsulate μονώνει παγιδεύοντας μόρια αέρα μεταξύ του σώματος και του περιβάλλοντος. Περισσότερος παγιδευμένος αέρας σε δεδομένο χώρο σημαίνει καλύτερη μόνωση. Οι μικρο-ίνες του thinsulate είναι τόσο φίνες που μπορούν να παγιδεύουν περισσότερο αέρα σε μικρότερο χώρο. Δεν αναιρέσαμε τους νόμους της φύσης φτιάχνοντας ένα τόσο λεπτό μονωτικό υλικό. Απλά τους εκμεταλλευτήκαμε αποδοτικότερα προς όφελός σας.
Χαρακτηριστικά:
• αναπνέει • απωθεί την υγρασία • πλένεται στο πλυντήριο ή με στεγνό καθάρισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου