Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Το χρώμα των ρούχων μας φανερώνει τη διάθεση μας

Tι είναι η μόδα χωρίς γραμμές και χρώματα; Το χρώμα είναι η ενέργεια, η δύναμη, η διάθεση, η έκφρασή μας και ειδικά όταν αυτό εμφανίζεται στα ρούχα μας. Ανάλογα με τα χρώματα που επιλέγουμε να φοράμε δίνουμε καθημερινά πληροφορίες για εμάς και κυρίως για την διάθεσή μας. Φωτεινά χρώματα ή μουντές επιλογές; Έντονοι συνδυασμοί ή αυστηρές μονοχρωμίες; Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στις διαθέσεις και τις προσταγές της μόδας αλλά ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά μας που φανερώνονται μέσα από τις επιλογές των χρωμάτων.
Κόκκινο
Το χρώμα της ενέργειας και του πάθους. Φανερώνει έντονη χαρά και μεγάλη σεξουαλικότητα. Ο συνδυασμός του με άλλα χρώματα προσδίδει δύναμη και δείχνει ευκολία στην έκφραση των συναισθημάτων. Όσοι το επιλέγουν συχνά είναι άτομα επικοινωνιακά και έχουν διάθεση να ξεχωρίζουν.
Ροζ
Αυτό το χρώμα φανερώνει τρυφερότητα, παιδικότητα και δείχνει την θηλυκή πλευρά των πραγμάτων. Όσοι το επιλέγουν δεν έχουν φόβο να δείξουν και αυτή τους την πλευρά.
Πορτοκαλί
Το χρώμα της αισιοδοξίας και της ισορροπίας. Φανερώνει πολυτέλεια και μεγάλη χαρά. Άτομα που το επιλέγουν  είναι φιλόδοξα και εκπέμπουν δυναμισμό. Ο συνδυασμός του δημιουργεί όμορφη διάθεση και ζεστασιά.
Κίτρινο
Χρώμα που φανερώνει μεγάλη ενεργητικότητα και διάθεση για διασκέδαση. Το επιλέγουν άτομα με ξεκάθαρα συναισθήματα, επικοινωνιακά και με μεγάλη διαίσθηση.
Πράσινο
Είναι το χρώμα της φύσης και τα άτομα που το επιλέγουν είναι άτομα με ειλικρίνεια και μεγάλη ευαισθησία ιδιαίτερα σε θέματα ηθικής. Επίσης κάποιες φορές δηλώνει αναποφασιστικότητα.
Μπλε
Σύμβολο γαλήνης. Η επιλογή του γίνεται από άτομα που τα χαρακτηρίζει ψυχραιμία, οργανωτικότητα και  αποφασιστικότητα. Επιπλέον τα άτομα που το διαλέγουν έχουν τάσεις ονειροπόλησης.
Καφέ
Το χρώμα της σταθερότητας. Εκείνα τα άτομα που το επιλέγουν είναι συνήθως ιδιαίτερα πρακτικά και ισορροπημένα.
Λευκό
Το χρώμα του φωτός και συμβολίζει την αγνότητα. Οι άνθρωποι που το επιλέγουν χαρακτηρίζονται από αθωότητα και ειλικρίνεια.
Μαύρο
Το χρώμα αυτό δείχνει την έλλειψη φωτός. Είναι το χρώμα που δηλώνει σοβαρότητα, κομψότητα αλλά και μεγάλο μυστήριο. Η επιλογή του γίνεται από άτομα που εμπνέουν σεβασμό αλλά ακόμα και από άτομα που πενθούν ή νιώθουν μελαγχολία.
Γκρι
Είναι η ενδιάμεση επιλογή ανάμεσα στα άκρα του λευκού και του μαύρου. Η επιλογή του δείχνει άτομα με ανεπτυγμένες τις διπλωματικές τους δεξιότητες και συνήθως είναι ιδιαίτερα έξυπνα.

Και αφού και η μόδα μας προτρέπει, μην φοβάστε να βάλετε χρώμα στη ζωή και στα ρούχα σας. Μην φοβάστε να εκφραστείτε ελεύθερα. Η ζωή θέλει τόλμη και η καθημερινότητα χρώμα. Γιατί, και στους δύσκολους καιρούς μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

1 σχόλιο: