Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί οργανικά και οικολογικά;


Αντιλαμβανόμενος ο καταναλωτής την σημασία των περιβαλλοντικών, ηθικών και κοινωνικών επιπτώσεων, τουλάχιστον στα ρούχα, υποχρεώνεται να κάνει την σωστή επιλογή. Έτσι και εσύ μπορείς να κάνεις την αρχή !
Σήμερα αντιμετωπίζουμε διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως η θέρμανση της γης, η καταστροφή του όζοντος και τα μολυσμένα ποτάμια. Η φυσική ισορροπία χάνεται και υπάρχουν τόνοι σκουπιδιών. Οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι μπορούν να κάνουν μια θετική διαφορά και ότι μπορούν να βοηθήσουν για να προστατέψουν το περιβάλλον αγοράζοντας προϊόντα τα οποία επιβαρύνουν λιγότερο την γη. Η Σι.Μπι.Ες. Readytex έχει παράδοση και εμπειρία στον τομέα παραγωγής ενδυμάτων με ελάχιστη βλαβερή επιρροή στο περιβάλλον.
Η προσφορά υψηλής ποιότητας οικολογικών ενδυμάτων είναι μόνο η αρχή.
Θα γνωρίζετε πολλά προϊόντα τα οποία θεωρούνται ‘οικολογικά’ αλλά περιέχουν μη φυσικά συστατικά. Εμείς πιστεύουμε ακλόνητα και είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι η χρήση φυσικών προϊόντων μειώνει τις αλλεργικές αντιδράσεις.
Δίνουμε στον πελάτη μας την ευκαιρία να ντυθεί με ρούχα μοντέρνα που έχουν την ίδια και καλύτερη εμφάνιση , αίσθηση και ανθεκτικότητα με τα μη οικολογικά.
Να μη ξεχάσουμε ότι η αλλαγή στα αποθέματα του νερού και η χημική δηλητηρίαση είναι μερικά από τα κρίσιμα τιμήματα της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.

Το φυσικό είναι καλύτερο

Θέλουμε να συμβάλλουμε θετικά στην οικολογική συνείδηση από την πρώτη υλη έως το τελικό προϊόν και για αυτό τον λόγο:
-Προωθούμε την φυσική και οικολογική αγροτική τέχνη
-Αποφεύγουμε την χρήση βλαβερών χημικών
-Χρησιμοποιούμε φυσικές, ανακυκλωμένες και βιοδιασπώμενες ουσίες όπου είναι δυνατόν
-Ανακυκλώνουμε ότι μπορούμε
-Προστατεύουμε τα εφόδια νερού και τον πλούτο της γης
-Προστατεύουμε το περιβάλλον στην παραγωγή, στην συσκευασία, στην μεταφορά του προϊόντος.

Βαφή και τύπωση

Κατά την παραγωγή των οικολογικών ρούχων δεν χρησιμοποιούνται χημικά που μακροπρόθεσμα μπορούν να βλάψουν την υγεία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την βαφή και για την εκτύπωση είναι φιλικά στο περιβάλλον. Η βαφική υλη δεν περιέχει χημικές ουσίες και δεν κάνει κακό στο δέρμα όταν έρχεται σε επαφή μαζί του, ούτε βλάπτει το περιβάλλον.
Τα χρώματα πλένονται σε υψηλή θερμοκρασία.
Η λεύκανση δεν γίνεται με την χρήση χλωρίου αλλά με ένα υγρό που ονομάζεται περιντρολ (hyper oxide H2O2). Είναι μια 100% φυσική επεξεργασία η οποία χρησιμοποιεί τις ιδιότητες του οξυγόνου για να λευκάνει τα υφάσματα.
Παρ’ όλο που χρησιμοποιούμε μόνο βαφές χωρίς βλαβερά χημικά κάνουμε αυστηρό εργαστηριακό έλεγχο για ίχνη επικίνδυνων ουσιών όπως φορμαλδεΰδη, πενταχλωροφαινολη(, PCP), βαρέα μέταλλα όπως αρσενικό, μόλυβδο, υδράργυρο, χρώμιο, χαλκό κ.α. και αυτό επιβεβαιώνετε από την Oeko-Tex 100 Standard. (διεθνής ελεγκτικός οργανισμός για την υγιεινή των ρούχων).
Επειδή συνειδητοποιούμε ότι η παραγωγή ρούχων έχει ρυπαντική επίπτωση στο έδαφος και στα ύδατα από τις εργασίες φινιρίσματος προσπαθούμε να εξομαλύνουμε την διαδικασία παραγωγής. Όλα τα απόβλητα από την βαφή περνάνε από ειδικά φίλτρα καθαρισμού τα οποία σταματάνε τις βλαβερές ουσίες. Διασφαλίζουμε ότι τα λύματα από την βαφή χειρίζονται υπεύθυνα προτού ελευθερωθούν στο περιβάλλον.
Τα απόβλητα επεξεργάζονται με κατάλληλο φιλικό περιβαλλοντικό τρόπο σύμφωνα με της απαιτήσεις της ΕΟΚ εξασφαλίζοντας την σωστή διαχείριση των υδάτων, λιπασμάτων, φυτοφάρμακων κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου